text bild karta   info, a-ö

Välkommen

Gotland | Avdelning
Illustration
Välkommen , illustration Lotta Ingelse
Om Du går i skolan och vill ha tag i fakta, så tänk på att guteinfo.com är en kommersiell webb och att vi därför skriver texter med ett annat syfte än att rapa fakta.

Givetvis får skolelever använda texter från guteinfo.com till uppsatser, PM, redovisningar och annat sånt, och dessutom får fotografier tagna av Bernt Enderborg användas. Men man får inte kopiera information och sen utnyttja den kommersiellt, t ex göra ett kompendium om Gotlands stränder, raukar och annat sånt och sen sälja, ge bort eller så.

För de som skall göra en webb som skolarbete om något, t ex geologin på Gotland, så får bilder och texter från guteinfo.com användas på ett villkor, nämligen att webben läggs på guteinfo (Ni får en adress, t ex guteinfo.com/nånting, och tillgång till interaktiva sidor). Men att flytta bilder och texter från guteinfo och lägga dem någon annanstans är "nix" direkt.

Och till sist kom ihåg, när Du läser en text på guteinfo.com så måste Du tänka själv.
/text Bernt Enderborg, illustration Lotta Ingelse

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan