text bild karta   info, a-ö

Centerns valvagn 2010

Gotland | Vänge socken | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Centerns valvagn 2010
Centerns valvagn 2010, foto Bernt Enderborg

Politik på lokal nivå


Nja, vi skall nog inte börja med politisk reklam på Guteinfo, men Centerpartiet på Gotland har i år fått för sig att de skall fara runt i socknarna med en valvagn och prata med folk, och händelsevis besökte de en bygdegård nära min bostad. Bra! Och dessbättre får man inget valtal serverat utan man kan i lugn och ro sätta sig och prata med folk. Bra!


Det delas ut ett pris till en förtjänt företagare i varje socken under valvagnsturnén. Bra! Det var Vänge-Buttle-Guldrupe Center avdelning som hade beslutat ge Micke Johansson, Vivungs Rörservice, priset (till höger på bilden, Lars Thomsson till vänster). Man hade till och med skaldat på diplomet:

"Du kommer alltid glad, positiv och käck
Fastän våra rör sprungit läck
Du fixar allt snabbt och riktigt
Hög servicegrad på landet tycker vi är viktigt
Att det är tufft som egen företagare vi ofta påminns
så vi är tacksamma att du finns.
"


Förutom skaldeskänken fick han en tårta.

- Grattis Micke!

Om du vill så kan du registrera dig i vår Företagskatalog, som är interaktiv och gratis för alla Gotlandsföretag till skillnad från GTF:s! Men ännu bättre om du köper en annons du blir du sökbar direkt från förstasidan (valfria sökord) och du syns på varje sida vi har om Vänge, t ex Vad är det väl.


Inuti själva valvagnen så finns det en sorts utställning med valbudskapen förpackade på olika sätt, men också en idétavla där man själv kan få plita dit en idé om man vill. Och det är förstås bättre än Landshövdingens sommarfest ty de idéer som kommer fram där får man förstås inte höra ett enda smack av, vilket bl a beror att om någon verkligen fått en god idé så skulle den knappast avslöjas där.


Här är några Vängegubbar. Jejan som har en egen vägskylt, Erling som förutom bonde också är elektriker och Mats vars fru bestämt sig för att bli politiker. Det är bra och duktigt folk allihop, och jag vet inte om de tänker på det, men ofta säger turister i allehanda undersökningar att de bl a besöker Gotland för den vackra naturen och det trevliga folket. Det är alltså gubbarna ovan, de lugna trevliga gutarna, som är ett av de större dragplåstren vi har på Gotland. Och det är också dom som skapar landskapet med fält, skogar och sköna ängar.


Eva som väl får sägas vara min granne tänker bli politiker. Hon visste inte vad Guteinfo var, men nu vet du det. Det lättaste sättet att kika lite på Guteinfo är att kolla på kartorna, men kartorna är långt ifrån alla information, kika t ex lite på historia. Ifall du tänker på det så är varje sida en guide till en viss plats, kollar du t ex sidan om Djävulens spik, som handlar om något i Visby, så ser du till höger om bilden boende, aktiviteter, företag, besöksmål och sånt. Och vet du vad, Centerpartiet har en egen utflyktsguide som de har fått av oss; den går ut på att alla utflykter med vägbeskrivningar startar från ett visst ställe, nämligen Centerpartiets kontor i Visby, t ex till Åminne havsbad.

Ps. Gotlands kommun konkurrerar med Guteinfo, varför då? Ds.
/text och foto Bernt Enderborg

Vänge socken

Vägbeskrivning


Vänge socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Artiklar.

Stugor östra Gotland

2 bäddar - Solstugan Alskog
2 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - Kalkstenshuset Alskog
4 bäddar - Lövängen
4 bäddar - Bulhus 1
4 bäddar - Bulhus 2
4 bäddar - Campingstuga
4 bäddar - Combistuga
4 bäddar - Präriehuset
4 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - kalkstenshus
5 bäddar - Familjestuga 1
5 bäddar - Familjestuga 2
6 bäddar - Ljugarn
6 bäddar - Flygeln
6 bäddar - Nunneborgen
12 bäddar - Prästgården


Se vidare Boendesidan

1) Bra sida

Tack Bernt! för att du berättade om Guteinfo. Nu när jag hittat den, så kommer jag att rekommendera den till andra. Jättefint reportage om centerns valvagn.

Eva Engström

--- webmastern kommenterar ---

- Tack Eva!

2) Mer sådana kommentarer

Centerns valvagn kommer att besöka alla socknar på Gotland. Tänk om vi kunde få ett reportage på guteinfo från varje socken, det skulle vara roligt.

--- webmastern kommenterar ---
- Ja, det skulle i och för sig vara roligt att hänga på i varje socken, men nåt sånt hinner jag inte. Jag tyckte bara att det var ett bra exempel på vad man kallar närhet i varumärket Gotland, det första av fem kärnvärden i detta, dvs att jag faktiskt kan sätta mig med politikerna på tu man hand, dricka kaffe och tala om vad jag tycker om ditten eller datten, ty närhet kan väl knappast bara vara att det är nära till en biograf eller jobbet.

Jag tycker att sånt är kanonbra, och om nåt är kanonbra borde folk få veta det om Gotland.

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Artiklar: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Vänge: länkar, karta.