text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

USA:s postverk varnar för poströstningskaos

USA:s postverk ser möjliga problem med poströstning vid det amerikanska valet i november.... läs mer »

Oro bland EU-ministrar kring ökade spänningar i östra Medelhavet

Flera av EU:s utrikesministrar uttryckte under fredagen oro för den eskalerande konflikten i östra Medelhavet, där ett turkiskt forskningsfartyg letar efter olja och gas i ett område som Grekland uppfattar som sitt territorialvatten.... läs mer »

MSB om hjälpbehovet i Beirut: ”Man pratar om flera miljarder kronor”

I Libanons huvudstad Beirut har åtminstone 220 personer dödades och uppemot 300 000 blivit hemlösa efter explosionen som inträffade förra veckan. Den svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är på plats där för att hjälpa till att samordna FN:s insatser.... läs mer »

EU:s utrikesministrar banar väg för sanktioner mot Belarus

Vid ett extrainkallat möte om situationen i Belarus banade EU:s utrikesministrar idag vägen för sanktioner mot landet. Utrikesminister Ann Linde förklarade efter diskussionen att hon var nöjd.... läs mer »

Arbetslösheten i eurozonen stiger i spår av pandemin

Nya siffror för sysselsättningen i EU under coronavåren visar en dyster utveckling. Värst drabbade är euroländerna.... läs mer »

USA har beslagtagit fyra iranska fartyg

USA:s justitiedepartement uppger att USA "tillsammans med andra utländska aktörer" har beslagtagit fyra iranska fartyg.... läs mer »

Offren kräver oberoende utredning

I Libanon kräver nu flera av offren till förra veckans explosion att FN:s säkerhetsråd ska tillsätta en internationell och oberoende utredning kring händelsen, och hur drygt 2700 ton explosiva ämnen under sex år kunde förvaras ett stenkast från bostadskvarter.... läs mer »

Kamp mot klockan för britter efter karantänskrav

Från och med i morgon bitti måste alla som reser in i Storbritannien från Frankrike sitta i karantän i två veckor. Beskedet har lett till att tusentals britter nu försöker ta sig hem i förtid från Frankrike.... läs mer »

Flera EU-länder tar tydlig ställning för sanktioner

Just nu sitter EU:s 27 utrikesministrar i ett extrainkallat möte om situationen i Belarus. Efter söndagens omstridda presidentval och polisens massiva våld mot demonstranter sedan dess, vill flera EU-länder, däribland Sverige, införa sanktioner mot de ansvariga i Belarus.... läs mer »

Pavel fängslades: ”De tyckte om att slå dom som skrek högst”

Efter flera dagars protester mot valfusk och polisvåld började i går kväll en del av de tusentals som gripits att släppas ur häktena i Belarus huvudstad Minsk. Och nu strömmar vittnesmålen in om polisens hårdhänta behandling av fredliga demonstranter. – Särskilt tyckte de om att slå dom som skrek högt av slagen, då slog de ännu mer, berättar Pavel, som släpptes i morse.... läs mer »

Sista dansen för semesterfirare – nattklubbar stänger

Spanien inför nya restriktioner sen landet rapporterat in närmare 3 000 nya fall av coronasmitta det senaste dygnet, rapporterar AFP.... läs mer »

Olycka på E4 med husvagn

Bil har kört in i stillastående husvagn Vägen avstängd mot Nyköping Prognos ca kl. 15:50 ... läs mer »

Norge rekommenderar munskydd på fulla bussar

Norska regeringen rekommenderar nu att munskydd används i rusningstid i kollektivtrafiken, i bland annat huvudstaden Oslo.... läs mer »

Ytterligare sju döda i viruset i Sverige

Det senaste dygnet har sju dödsfall till följd av coronaviruset rapporterats in i Sverige. Det framgår av Folkhälsomyndighetens sammanställning på fredagen. Totalt har nu 5 783 personer i landet dött efter att ha bekräftats smittade av viruset.... läs mer »

LO säger skarpt nej till att underlätta uppsägningar

I dag har LO beslutat att de så kallade las-förhandlingarna med Svenskt Näringsliv ska fortsätta. Men det är med nya direktiv som tydligt begränsar vad facket kan tänkas gå med på.... läs mer »

EU undertecknar avtal för coronavaccin

EU slöt idag ett avtal med Astra Zeneca om att köpa upp till 400 miljoner doser av deras potentiella covid-19-vaccin. Sverige kommer att få 8 miljoner av de doserna.... läs mer »

Stort fel i datorsystem visar granskningsrapport

I Göteborg fortsätter följetongen kring det kritiserade skolvalet. Nu har kommunens egen granskningsrapport blivit offentlig. Enligt rapporten har kommunens tjänstemän använt ett datorprogram på ett felaktigt sätt.... läs mer »