text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Ny dansk järnvägsplan kan stoppa HH-tunnel för tåg

Danska regeringens nya förslag om framtidens järnväg tar inte upp HH-tunneln. Direkt. Men ett av förslagen gör det svårare att satsa på en HH-tunnel för tåg.... läs mer »

Kammarrätten tar upp flytten av dövblinde Jesper

Jesper Fredrikssons kamp för att få bo kvar på Mo gård i Finspång fortsätter. Nu har Kammarrätten i Göteborg beviljat prövningstillstånd. Alltså meddelat att rätten kommer att ta upp Jespers överklagande. – Det är ett steg i rätt riktning, säger Anna Werner, Jespers mamma.... läs mer »

Man anhållen misstänkt för hot mot skola i Nyköping

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för hoten mot Nyköpings gymnasium. Polisen kan i nuläget inte tala om var han greps eller hur han ställer sig till anklagelserna.... läs mer »

Regeringen spår stark tillväxt i höst

Regeringen räknar med bättre fart på ekonomin och lägre arbetslöshet än i den förra prognosen. Tillväxten väntas ta rejäl fart till hösten. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) vid en presskonferens på måndagen.... läs mer »

Tropiken flyttar in temat för årets blomsterprogram i Stockholm

På måndagen började Stockholms stad plantera ut blommor på 160 olika platser i både inner- och ytterstaden. ”Tropiken flyttar in” är temat för årets blomsterprogram och i videon kan du se vilka färgsprakande växter som nu planteras ut i stadens urnor och rabatter.... läs mer »

Regionrådet vill lätta på restriktionerna i Skåne – Sonesson (M): ”Måste kunna ha en flexibel plan”

I en rad länder har olika datum satts upp för när samhället ska öppna i takt med att fler blir vaccinerade mot coronaviruset. En sådan diskussion är inte lika tydlig i Sverige. Men nu öppnar regionrådet  Carl Johan Sonesson (M) för lättade restriktioner i Skåne.... läs mer »

Snöovädret ställde till det för torghandlarna i Gävle

Natten mot måndag utfärdade SMHI klass 2-varning för kraftigt snöfall i hela Gävleborg. Något som ställde till de för torghandlaren Mahtab Hossian i Gälvle. Vädret hindrar inte bara hur snabbt de kan få upp sitt stånd utan också deras försäljning.... läs mer »

12 års fängelse för mordförsök

En 23-årig man döms till 12 års fängelse för att ha försökt döda en annan man i centrala Östersund i slutet av oktober 2020. Åklagaren hade yrkat på 16 års fängelse.... läs mer »

Hårt tryck på hälsocentralerna i Västerbotten: ”Svårt att hinna med”

Hälsocentralerna som ansvarar för vaccineringen av befolkningen i Västebotten är enligt regionen ansträngd just nu. Detta gör att vanlig verksamhet kan ta längre tid. – Det är ett otroligt hårt tryck på primärvården i länet just nu, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare.... läs mer »

13-årige Vidar i Umeå lever med extremt ovanliga sjukdomen FOP

Vidar Unnermyr i Umeå lever med en av världens mest sällsynta diagnoser, FOP. När han ramlar får han inte blåmärken, istället bildar hans kropp ben. I SVT:s programserie ”Så lever jag” berättar han om hur det är att leva med sjukdomen.... läs mer »

Det blir massvaccinationer på Scandinavium

Efter att ha sagt nej till andra alternativ står det nu klart att Närhälsan kommer att inleda massvaccinationer mot covid-19 i Scandnavium. Detta gäller främst de personer som finns i Fas 4, det vill säga den lägst prioriterade befolkningsgruppen.... läs mer »

Här checkar dinosaurierna in på Kreativum

I morse anlände 15 dinosaurier i verklig storlek till Kreativum i Karlshamn. Den åtta ton tunga lasten från Norge blir starten på Kreativums tyngsta och största utställning någonsin.... läs mer »

Riksväg 51 delvis avstängd vid Kvarntorpsrondellen efter olycka

En lastbil lastad med pallar körde av okänd anledning i diket vid Kvarntorpsrondellen på riksväg 51 vid 14-tiden på måndagen.... läs mer »

Bubholz (MP) om socialdemokraternas ställningstagande

Efter förvaltningsrättens dom har styrelsen för Karlstads största parti, Socialdemokraterna, bestämt att inte delta i beslut som rör en etablering av Muminvärlden på Skutberget. Detta innebär att Socialdemokraterna kommer att lägga ned sina röster om kommunstyrelsen tar upp frågan om ett överklagande av domen. ? Det här påverkar så klart men vi vet inte hur, vi har inte landat i hur vi går vidare, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).... läs mer »

Klockor för miljoner stulna vid inbrott

Ett företag i Uppsala har polisanmält att de blivit bestulna på tusentals klockor till ett värde av flera miljoner kronor. – Tjuvarna ska ha tagit sig in i en lagerlokal via taket, säger Tobias Ahlén, polisens presstalesperson.... läs mer »

Fler på iva än under andra vågen

Antalet patienter som vårdas på intensiven på grund av covid-19 ökar ytterligare och är nu fler än under den så kallade andra vågen i januari.... läs mer »