text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Batterijättens vd: ”Många fler insatser krävs för utökad arbetskraft”

Europas största batterifabrik Northvolt som ligger i Skellefteå behöver utöka sin arbetsstyrka från befintliga 1 500 personer till mellan 3 000-4 000. Var företaget ska hitta tillräckligt med utbildad arbetskraft är dock en pressande fråga. – Det behövs mycket mer insatser vad gäller att vidareutveckla och omställningsutbilda, säger Northvolts vd Peter Carlsson under söndagens Agenda.... läs mer »

Hund fastnade med tass i vask – räddades av brandkår

Brandkåren i Linköping behövde idag rädda en hund som fastnat med sin tass i en vask. Efter 30 minuter släpptes hunden fri med hjälp av lite diskmedel och verktyg. – Det är ingen fara, den var nog mest stressad, säger räddningstjänsten.... läs mer »

Gravarna avslöjar: Vikingar tog med sig djur till England

För första gången har man kunnat visa att hästar, hundar och kanske grisar var medresenärer på vikingarnas båtfärder till England.   – Detta tyder på att vikingarna hade planer på att kolonisera, säger forskaren Ola Magnell. ... läs mer »

Nya upptäckten: Vikingakrigarna i svenska båtgravarna var migranter

Analyser av de två skelett som hittades i Gamla Uppsala 2019 börjar nu bli klara. De två männen som låg i varsin båtgrav tycks ha varit vikingakrigare som sökt sig hit utifrån.... läs mer »

Näringslivstopparnas krav på regeringen: Bygg mer vindkraft

Den svenska industrin står inför stora prövningar för att klara klimatmål och internationell konkurrens. En av de största utmaningarna är behovet av el, som enligt Energimyndighetens långsiktiga scenarier kommer att fördubblas fram till 2035. – Alla kraftslag kommer att behövas, säger SSAB:s vd Martin Lindqvist i söndagens Agenda.... läs mer »

Danskar demonstrerade mot avskaffande av röd dag

... läs mer »

Ryssland och Iran i gemensam drönarsatsning

... läs mer »

Nyheter från dagen: 5 februari

Detta är några av händelserna i Västsverige den 5 februari.... läs mer »

Nyheter från dagen: 5 februari

Detta har hänt i Skåne söndagen 5 februari.... läs mer »

Åtta döda efter laviner i Österrike

Minst åtta personer har dött efter många laviner i Österrike under helgen. Bara under lördagen rapporterades 30 laviner som begravt åtminstone elva personer.... läs mer »

En gripen efter grov misshandel i centrala Söderhamn

Strax efter 17:00 larmades polisen till centrala Söderhamn. Polisen konstaterade grovt brott och hade flera resurser på platsen. En person greps misstänkt för grov misshandel.... läs mer »

Musik, samtal och filmvisning – så uppmärksammades Samefolkets dag i Göteborg

Den 6 februari infaller Samefolkets dag. I samband med detta sker det årliga firandet på Stadsbiblioteket i Göteborg, under söndagen kom flera dit för att uppmärksamma och diskutera kring samiska hjärtefrågor och ta del av samisk kultur. ... läs mer »

Tiotusentals demonstrerade i Köpenhamn mot avskaffande av röd dag

Busslaster från hela Danmark anlände till Köpenhamn under söndagen. Där väntade en stor demonstration mot slopandet av en av landets röda dagar. – Vi upplever det som ett övergrepp, säger Henrik Stilling, ordförande för fackförbundet Dansk Metal i Köpenhamn, till TV2.... läs mer »

Åsnorna Luna och August fick nattlig poliseskort hem: ”Efter lite detektivarbete”

Polispatrullen som körde genom Bjärnum fick ett oväntat möte – när de stötte på två nattvandrande åsnor längs vägen, något Kristianstadsbladet var först att berätta. Det var åsnestoet Luna med sin unge August som var på egna äventyr mitt i natten.... läs mer »

Misstänkt mordförsök i Södertälje

Enligt uppgifter till LT ska en person ha blivit skjuten i Södertälje under lördagskvällen och tre personer har anhållits misstänkta för mordförsök.... läs mer »

Här sorteras dina gamla plastförpackningar

Din gamla tvålflaska, påsen till pastan och cremefraiche-burken – allt hamnar i Motala. Hit körs alla plastförpackningar som lämnas till återvinningsstationer som tillhör Förpackningsinsamlingen FTI.... läs mer »

20 000 ton plast fraktas utomlands för återvinning – svensk lösning på gång

Alla plastförpackningar som återvinns till ny plast i hela Sverige körs med långtradare till Nederländerna eller Tyskland för att tvättas och flisas ned. Det handlar om över 20 000 ton gamla plastförpackningar som rullar ner mot kontinenten – varje år. Men snart hoppas Sveriges största plaståtervinnare kunna återvinna en större del av plasten, och slippa de långa transporterna.... läs mer »