text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Gravid dödad av hundar under rådjursjakt i Frankrike

En gravid kvinna dödades av hundar när hon var ute med sin egen hund i en skog i norra Frankrike. Den 29-åriga kvinnans kropp hittades på lördagen i skogen utanför staden Villers-Cotterêts, omkring nio mil nordost om Paris.... läs mer »

Polis hittade pistolliknande föremål i centrala Nyköping – två anhållna

Under natten till onsdag hittade polisen ett pistolliknande föremål i en gränd efter att ha kontrollerat några personer som de kände igen i centrala Nyköping. Två män blev gripna och sitter nu anhållna misstänkta för grovt vapenbrott.... läs mer »

Många kommuner saknar strategi för att förverkliga barnets rättigheter

Vid årsskiftet blir barnkonventionen svensk lag, men nästan varannan svensk kommun saknar en strategi för hur de ska tillämpa den, visar en kartläggning från BRIS, barnens rätt i samhället.... läs mer »

Så går klimatarbetet i regionen: ”Vi gör stora framsteg”

Region Örebro län har minskat sin miljö- och klimatpåverkan på flera områden. De största förbättringarna har skett inom andelen ekologisk mat och förnybara drivmedel, det här visar en sammanställning av SKL.... läs mer »

Brandskummet i Hamre – Detta har hänt

Det här har hänt hittills i historien som började med att ett hus i Hamre brann i februari 2015 och som sedan dess varit en rättslig följetong.... läs mer »

Utredare: För tung lastbil troligen bakom dödliga broraset i Frankrike

Två personer avled när en bro kollapsade i sydvästra Frankrike i veckan. Nu säger utredare att raset troligen berodde en lastbil som vägde mer än dubbelt så mycket än vad bron klarade av, rapporterar BBC News.... läs mer »

Kvinna dödad av hundar vid rådjursjakt i Frankrike

... läs mer »

25 migranter hittades i fryscontainer på en färja

... läs mer »

Vätterhem satsar en miljard på bostadsområdet Råslätt

Nu satsas en miljard kronor på att bygga om och rusta upp bostadsområdet Råslätt i Jönköping. Bostadsbolaget Vätterhem vill satsa för att få bort området från Polisens lista över utsatta områden.... läs mer »

Bilbrand spred sig till garage

En bil och ett garage i ett villaområde i Odensala i Östersund brann tidigt i morse.... läs mer »

Dieseltjuv togs på bar gärning

Under tisdagskvällen grep polis en av två tjuvar när de slangade diesel från en lastbil på Pilkefeltsgatan i Halmstad. Trots en tids spaning är den andre tjuven fortfarande på fri fot.... läs mer »

Skåningar bra på att spänna fast sig

Andelen svenskar som använder bilbälte ökar och kvinnor är bättre än män på att spänna fast sig. Låga bilbältessiffror på glesbygden bidrar dock till att Sveriges mål – högst 220 omkomna i trafiken – riskerar att missas nästa år. Och Skåne är ett av få län som når målet att minst 98 procent ska sitta bältade i bilen... läs mer »

Entréskolan hyr idrottshall utifrån aktivitet

På Entréskolan i Eskilstuna har man ingen egen idrottshall på skolan, utan hyr istället hall efter aktivitet. Ibland är eleverna på Bollhuset i Årby, ibland är de vid Munktell och när vädret tillåter är de utomhus.... läs mer »

Internetforskaren Elza Dunkels prisad för god ton på nätet

Elza Dunkels, internetforskare och docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet har utsetts till årets Nätängel.... läs mer »

Så håller du dig fri från skuld – här är Kronofogdens tips

Dagens trend är att färre ungdomar hamnar hos Kronofogden på grund av obetalda skulder. Men de som gör det får stora problem. Myndigheten genomför därför en kampanj för att informera.... läs mer »

Allt färre unga har skulder hos Kronofogden

Antalet unga vars skulder hamnar hos Kronofogden har sjunkit under 27 år. Myndigheten är dock orolig för en kommande lågkonjunktur och har dragit igång informationskampanjen ”Skuldkollen föräldrar”. Syftet är att få igång samtal om pengar och prioriteringar.... läs mer »