text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Förbud mot bussar utan smittskydd

Förvaltningsrätten i Falun fastställer Arbetsmiljöverkets beslut att förbjuda Siljan buss att köra bussar i linjetrafik som inte anpassats efter risken att smittas av covid-19. Hotet om vite på 100.000 kronor ska gälla, liksom kraven om avspärrning samt tydliga markeringar i bussen.... läs mer »

Musikvideo ska få Svedalabor att tvätta händerna

Svedala kommun vill genom en musikvideo få sina invånare att hålla nere smittspridningen av corona. Till melodin av Björn Skifs gamla hit Michelangelo, sjunger kommunens medarbetare om vikten av att tvätta händerna.... läs mer »

Uppgifter: Finlands utrikesminister misstänks för brott

Pekka Haavisto, Finlands utrikesminister, misstänks för två brott, uppger källor för tidningen Helsingin Sanomat.... läs mer »

Region Norrbotten stoppar kritiserade andningsskydd

Region Norrbotten stoppar nu de kritiserade kinesiska andningsskydden som underkänts i två tester. Alla produkter ska returneras till lagret i väntan på fortsatt utredning.... läs mer »

Bräckemoderaten: Vill se en reform – inte ställa stad mot land

Region Stockholm kräver att de ska slippa betala för vården i glesbygden. I ett brev till regeringen skriver politiker i Region Stockholm att staten i stället ska stå för betalningarna i utjämningssystemet.... läs mer »

Stängningen av ALV slår hårt mot turismen i Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld stängde för säsongen för ett par veckor sedan. Normalt skulle hotell och stugbyar i princip varit fullbokade vid den här tiden på året. Men torget gapar i stort sett tomt på folk och det är glest med besökare till butiker och glassbarer.... läs mer »

Fyra döda på samma avdelning – äldreboende i Forshaga ska granskas

Covid-vården på ett äldreboende i Forshaga ska granskas närmare av IVO. Boendet är ett av 91 andra i Sverige som anges visa ”förhöjd riskprofil”. – Jag tycker det är väldigt bra att vi blir granskade. IVO hjälper oss att bli bättre och vi kan kvalitetssäkra vår verksamhet, säger vård- och omsorgschefen, Marita Edlund.... läs mer »

Alla anhållna släpps efter bråket i Alingsås

Samtliga sex män, i 20- till 30-årsåldern, som anhölls efter bråket i Alingsås i helgen, har försatts på fri fot. Åklagaren konstaterar att det saknas förutsättningar att begära de anhållna häktade.... läs mer »

16-åring dömd för barnvåldtäkter

En 16-årig pojke från Sörmland har dömts av tingsrätten till fem månaders sluten ungdomsvård för tre fall av våldtäkt mot barn.... läs mer »

Mindre fågelsång i länet – antalet fåglar minskar

Antalet fåglar i Norrbotten har minskat. Inom vissa arter är det så illa att hälften av individerna har försvunnit, enligt länsstyrelsens fågelinventeringar.... läs mer »

Tjuvåkning kan slå tillbaka mot resenärerna – risk för höjda biljettpriser

Resandet i kollektivtrafiken ökar men biljettintäkterna ökar inte i samma takt. UL räknar med att gå 300 miljoner back under året, och det kan få konsekvenser för resenärerna.... läs mer »

Linde: Beklagligt att USA lämnar WHO

Beskedet från USA:s regering har officiellt överlämnats till FN och datumet för det effektiva utträdet blir den 6 juli 2021. – Att USA valt att lämna WHO är beklagligt, skriver Sveriges utrikesminister Ann Linde i ett uttalande till TT.... läs mer »

Krisstöd till Hockeyallsvenskan efter coronapandemin

Både Modo och Timrå IK får miljonbelopp när regeringens stödpaket, om 500 miljoner kronor till idrotten, nu fördelas. Pengarna ska täcka de intäkter som klubbarna förlorat på grund av coronapandemin.... läs mer »

Tre tips för att bidra till biologisk mångfald

Vissa miljöer är mer gynnsamma än andra för djur och insekter – och du kan själv hjälpa till att öka den biologiska mångfalden. – Du kan själv hjälpa arter att överleva, säger Jessica Lyons, en av initiativtagarna bakom Rikare trädgård.... läs mer »

Utåtagerande brukare på gruppboende stängdes in – Luleå kommun anmäler till IVO

Socialförvaltningen i Luleå kommun gör nu en anmälan enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), efter att en brukare på ett gruppboende stängdes in vid flera tillfällen.... läs mer »