text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Mötesplats för ungdomar i Borlänge i brand

En kraftig brand utbröt på mötesplatsen Träffpunkten Paradiset på Tjärna Ängar i Borlänge under lördagskvällen. – Inringare sa att det brann för fullt och var kraftig rökutveckling, säger Claudia Giare på SOS Alarm.... läs mer »

Lista: De okända klimathjältarna – och bovarna

Att livsstilen med bilåkande, prylkonsumtion, flygresor och biffätande orsakar koldioxidutsläpp som rubbar klimatet har de flesta säkert hört talas om. Men det finns utsläppsskurkar som många inte känner till. Liksom hjältar i alla storlekar som i det tysta fångar upp koldioxid och bromsar den globala uppvärmingen.... läs mer »

Störningar i tågtrafiken efter larm om olycka utanför Älmhult

På lördagskvällen kom ett SOS-alarm om tågkollision i Diö norr om Älmhult. Det är ännu oklart vad tåget kolliderat med men tågtrafiken står stilla mellan Alvesta och Hässleholm.... läs mer »

Därför ratades elbilen i bilismens barndom

Det är inte bara idag som elbilen är på tapeten. I bilismens barndom, i början av 1900-talet, stod utvecklingen ett tag och vägde mellan om man skulle köra el- eller bensinbilar. Nu har forskare på Lunds universitet kunnat visa vad det var som hämmade utvecklingen. – Vi blev förvånade. Det är många som pekat på till exempel att priset avgjorde, men vi kan visa att det var bristen på el som spelade störst roll när bilproducenterna valde bensin, säger Josef Taalbi, forskare i ekonomisk historia vid Lunds universitet.... läs mer »

Nyheter från dagen: 23 oktober

Detta har hänt i Stockholmsområdet under lördagen den 23 oktober.... läs mer »

Nyheter från dagen: 23 oktober

Detta har hänt i Skåne lördagen den 23 oktober.... läs mer »

Belarus tidigare kulturminister: “Lukasjenko är Putins nyttiga idiot”

Pavel Latusjko var tidigare kulturminister i Alexander Lukasjenkos regering. Efter förra årets val hoppade han av regeringen i protest mot det polisvåld som regeringen utsatt demonstranter för. I dag befinner han sig i exil i Polen och varnar för att Lukasjenko nu närmar sig Putin.... läs mer »

”Hackaton” ska få besökare att visa större omtanke i Söderåsens nationalpark

En beteendepsykolog, en expeditionsguide från Nepal, en ingenjör och sju andra människor från vitt skilda bakgrunder samlades under veckan i Söderåsens nationalpark för att öka människors förståelse för hur de ska bete sig i Skånes naturreservat. ... läs mer »

Efter dödliga filmskottet: ”Förbjud vapen”

Efter dödsfallet på inspelningen av westernfilmen ”Rust”, då en filmfotograf blev skjuten, hörs nu röster från den amerikanska filmbranschen som vill förbjuda riktiga vapen på inspelningar, rapporterar Independent.... läs mer »

Nyheter från dagen: 23 oktober

Detta har hänt i Västra Götaland under lördagen den 23 oktober.... läs mer »

Fyra bilar i krock på E4 – sju personer inblandade

Fyra bilar har varit inblandade i en krock på E4 söder om Jättendal i Nordanstigs kommun. Totalt ska sju personer varit inblandade varav minst fem förts med ambulans till sjukhus. Under kvällen uppgav polisen att en kvinna i 40-årsåldern avlidit i olyckan. Anhöriga är underrättade. – Det är en kraftig olycka, säger Andreas Wikström, yttre befäl vid räddningstjänsten. En ung man är formellt gripen efter olyckan.... läs mer »

Överbefälhavare Micael Bydén om återinvigningen av Dalregementet

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och överbefälhavare Micael Bydén var med vid återinvigningen av Dalregementet. – Det här är bland det finaste man får göra, säger Micael Bydén.... läs mer »

Så använder gängen rapmusiken – och vice versa

En del rappare och gängkriminella får utbyte av varandra i form av status. Genom musikvideor och låttexter kan artister med gängkopplingar skicka destruktiva signaler om hämnd eller fiender som ska tas omhand. – Bara de insatta förstår och det räcker ibland för att personer ska hämnas eller utsätta de här personerna för våld, säger Diamant Salihu, reporter.... läs mer »

Här rullar försvarsmakten genom Västervik – stor övning i Sydsverige

Försvarsmakten besökte under lördagen Rådhustorget i Västervik för att stärka försvarsviljan och sprida information om verksamheten. Besöket var en del av den stora militärövning som just nu pågår i södra Sverige.... läs mer »

Luftballong flög in i byggnad – landade på åker i Österhaninge

En luftballong flög in i en byggnad i Österhaninge kyrkby i Haninge och landade på en åker på lördagen, enligt polisen.... läs mer »