text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

De fick Rubus Arcticus stipendiatet i år

Under tisdagen var det dags att dela ut Rubus Arcticus, region Norrbottens Utvecklingsstipendium för konst och kultur. Stipendiumet värt totalt 400 000 kronor delas årligen ut till fyra stipendiater med anknytning till Norrbotten.... läs mer »

Väg avstängd på riksväg 51 efter trafikolycka

På tisdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på riksväg 51, i höjd med Almbro.... läs mer »

Dags att vaccinera sig mot influensa

I dag startar årets influensavaccinering i Värmland. Vaccination mot säsongsinfluensan är avgiftsfri för alla som tillhör en riskgrupp.... läs mer »

Flera anlagda bränder i Sveg

Fyra gånger de senaste tre veckorna har det brunnit i en container med hushållssopor på Jämtlandsgatan i Sveg.... läs mer »

Två åtalas efter dödlig björnattack i Rovdjurspark

... läs mer »

Studie: Stress och depression bakom många sjukskrivningar

... läs mer »

Fortsatt grönt ljus för behandlingshemmet trots kritiken

Svenska myndigheter ser i dagsläget inga skäl att omvärdera tillstånd och avtal med behandlingshemmet Narconon, trots kritiken om att syftet med verksamheten är att rekrytera människor till scientologirörelsen. – Vi följer lagen om offentlig upphandling och frågar inte om de har någon dold agenda, säger Lina Sjöö på Kommunförbundet Skåne som tecknat ramavtal med hemmet.... läs mer »

Betygen spretar i de nationella proven

Resultaten i de nationella proven beror i hög grad på vem som bedömer svaren. Det visar en ny rapport från Skolinspektionen.... läs mer »

Hammarö varnar om vattenläcka – i Karlstad

Hammarö kommun meddelar att boende på östra Hammarö har problem med dåligt vattentryck. Några hushåll har meddelat att de inte har något vatten alls. Anledningen ska vara en vattenläcka på en ledning i Karlstad.... läs mer »

Narkotikapåverkad man jagades av polis och körde mot trafiken – åtalas

Med 1,79 promille alkohol i blodet och påverkad av narkotika försökte en man i 33-årsåldern köra ifrån polisen. Vansinnesfärden i Nyköping orsakade flera farliga trafiksituationer och mannen var likgiltig inför andra människors liv, menar åklagaren.... läs mer »

Köpte ännu större bil efter tv-serien om klimatet

Kristoffer Albertsson var en av de storumanborna som medverkade i tv-serien Storuman forever. Efter serien har han gjort en del omställningar – på gott och ont för klimatet.... läs mer »

Fortsatta protester i Libanon – ilska mot nya omröstningar i parlamentet

Sedan morgonkvisten har demonstranter i Beirut samlats vid parlamentsbyggnaden för att hindra att parlamentet sammanträder. Flera demonstranter har skadats när de försökt ta sig igenom militärens barrikader och varningsskott uppges ha avlossats av en livvakt. Parlamentet skjuter upp sammanträdet på obestämd tid.... läs mer »

Budgetdebatt i Region Stockholm

Under måndagen startar budgetendebatten i Region Stockholm. Först ut är gruppledarnas debatt som ni kan följa från klockan 10. Karolinskas varsel, fördyrningen av kollektivtrafikens utbyggnad och utjämningssystemet är frågor som regionspolitikerna har bråkat om de senaste tiden.... läs mer »

Han blir ny klubbchef i J-Södra 

Jönköpings Södra meddelar på tisdagen att en ny klubbchef är utsedd. ... läs mer »

Stort kriminellt nätverk i Västerås – 16 personer åtalas för grova brott

Under tisdagen skickades ett unikt åtal in till Västmanlands tingsrätt. Aldrig tidigare har så många personer åtalats. Totalt 16 män är misstänkta för att systematiskt ha begått grova brott i Västerås. Tingsrätten förbereder nu sin största rättegången någonsin.... läs mer »

Sverige – 25 år i EU

Sverige röstade ja till EU-medlemskap den 13 november 1994. Vad kan vi lära av de 25 åren när vi ska tackla dagens politiska utmaningar?... läs mer »