text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Studieförbund stryper bidragen till Kontrapunkt

Studieförbudet ABF kommer tills vidare inte att betala några pengar till kulturföreningen Kontrapunkt i Malmö. – Vi har tillsatt en utredning och så länge vi granskar föreningen betalar vi inte ut några pengar, säger Åsa Sandström, ombudsman och chef för ABF i Malmö.... läs mer »

Ripon slogs omkull av tryckvågen: ”Det är som en skräckfilm”

Ripon Chowdhury hade precis brett en smörgås när det exploderade några meter bort. Tryckvågen var så kraftig att han slogs omkull. – Jag ramlade på golvet i vardagsrummet, med macka och allting. Det är som en skräckfilm, säger Ripon Chowdhury.... läs mer »

Örebroare åtalas för grovt bidragsbrott

En 48-årig man hemmahörande i Örebro åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för att ha lurat till sig miljontals kronor i assistansersättning från Försäkringskassan.... läs mer »

Ekonomidirektören: ”Helsingborg räknade med de här pengarna”

Gårdagens besked från regeringen om 3,5 extra miljarder till kommunerna är nödvändiga för att klara välfärden, menar Helsingborgs ekonomidirektör Ulf Krabisch. Men han har redan räknat in pengarna i budgeten.... läs mer »

Trelleborg backar om gratis blöjor

Det blir inga gratis blöjor till förskolebarnen i Trelleborg. Efter en rekommendation från Sverige kommuner och regioner, SKR, så ändrar kommunen sitt tidigare beslut.... läs mer »

Gratis blöjor – miljonsmäll för flera kommuner

Blöjor för miljontals kronor. Senare i år blir det sanning för Gävleborgs kommuner som kommer att ta notan för blöjorna som används inom förskoleverksamheten. När SVT frågar varje kommun om de har uppskattat kostnaden för blöjor 2020 svarar sju av tio stycken att de har det. Enbart Gävle, Sandviken och Nordanstigs kommun har inte några siffror vid tiden för publicering.... läs mer »

Uusi infopaketti vähemmistökielellä kirjoittaville

Kulttuuri.se-sivustolla tarjolla vinkkejä aloitteleville kirjailijoille... läs mer »

Världens rikaste och mäktigaste samlas i Davos – Trump ska hålla tal

Världens rikaste och mäktigaste samlas för femtionde gången i bergsbyn Davos i Schweiz. I år står klimat- och miljöproblemen på agendan under Världsekonomiskt forum och både Donald Trump och Greta Thunberg ska tala.... läs mer »

Meteorologen om vädret under Hindersmässan: ”Smått vårlikt med tanke på solen”

Besökare på den klassiska marknaden Hindersmässan ser ut att slippa januarikyla. I stället blir det milt – och under onsdagen väntas solen lysa över Örebro. – Onsdagen sticker ut med lite lägre dagstemperatur och mycket sol, säger Per Stenborg, meteorolog på SVT.... läs mer »

Vanliga frågor om dina lokala nyheter i Södertälje

... läs mer »

WHO ska ha möte om asiatiska viruset

Världshälsoorganisationen WHO ska på onsdag hålla ett krismöte om det sars-liknande coronaviruset, uppger flera nyhetsbyråer. Hittills har över 200 personer smittats i Kina, och fyra avlidit.... läs mer »

Man misshandlad av okända gärningsmän i Östersund

Vid 23-tiden på måndagskvällen blev polisen larmade till Köpmangatan i centrala Östersund där en man uppgav att han blivit misshandlad av tre för honom kända gärningsmän.... läs mer »

Snittar och smoothies ökar matlusten hos äldre

När kostprojektet startade igång för ett år sedan så kom en riktig kock till Hallstaborg för att inspirera undersköterskorna att göra goda aptitretare.... läs mer »

Brist på sjuksköterskor orsak till cancersjukas långa väntan

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritiserar Skånes universitetssjukhus för att personer med cancer i lever och bukspottskörtel får vänta orimligt länge på operation. Orsaken ska enligt ansvariga vara brist på specialistsjuksköterskor.... läs mer »

Mordet i Hofors – två kvinnor begärs häktade

Två kvinnor begärs häktade för mordet i Hofors. En kvinna i 65-årsåldern är skäligen misstänkt för mordet och en i 50-årsåldern för sannolika skäl skyddande av brottsling.... läs mer »