text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Debatt 

DN Debatt. ”Vi tidningsutgivare vill lägga ner presstödet”

Tidningsutgivarnas styrelse: Ett nytt mediestöd bör vara teknikneutralt och stötta utvecklingen mot en än mer digital nyhetskonsumtion.... läs mer »

DN Debatt. ”Ge polisen nya verktyg för att hantera gängkriminaliteten”

Johan Forssell (M), Andreas Carlson (KD) och Johan Pehrson (L): Regeringen är svag och obeslutsam i hanteringen av gängbrottsligheten.... läs mer »

DN Debatt. ”Utsläpp av växthusgaser i Sverige underskattas kraftigt”

Forskarna Anders Lindroth och Lars Tranvik: Nettoutsläppet av växthusgaser från Sverige är mycket högre än vad samhället räknar med.... läs mer »

DN Debatt. ”Vi vill ge biståndet en tydlig grön och liberal agenda”

Magnus Ek (C): Vi vill se en ny inriktning på hållbara jobb och ökad tillväxt, klimatomställning och demokrati.... läs mer »

DN Debatt. ”Målet är att invandringen ska vara bra för Sverige”

Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M): I dag presenterar vi en helt ny integrationspolitik med 100 konkreta förslag.... läs mer »

”Avbryt alla närmanden till Nato och riv upp värdlandsavtalet”

Hanna Gunnarsson (V) och Håkan Svenneling (V): I praktiken har regeringens närmande till Nato genom gemensamma övningar, anpassning till…... läs mer »

”Lyssna på riksdagen och inför en Natooption i Sveriges säkerhetspolitiska linje”

Hans Wallmark (M) och Pål Jonson (M): Det försämrade säkerhetsläget kräver att regeringen tänker nytt och beaktar alla sätt att stärka…... läs mer »

”Attacker på friskolor skapar inte fler duktiga lärare”

Almega-företrädare: Arena Idé fokuserar på vinstbegreppet och marknadskrafter. Men i själva verket har många skolor, oavsett driftsform,... läs mer »

DN Debatt. ”Äldre har stuvats undan – släpp ut dem när de fått vaccinet”

Ulf Dahlsten: Är ett förbud för äldre vaccinerade att träffas i grupper med mer än åtta personer förenligt med grundlagen?... läs mer »

DN Debatt. ”Säkerhetspolitiken ligger fast – vi lämnar inte alliansfriheten”

Ann Linde (S) och Peter Hultqvist (S): Bevisbördan om vad som skulle bli bättre med en så kallad ”Natooption” ligger hos borgerligheten.... läs mer »

DN Debatt. ”Nästan inga lärare får skaffa de läroböcker eleverna behöver”

Per Kornhall, ordförande i Läromedelsförfattarna: Vi ser en skärande strukturell olikvärdighet vad gäller tillgången till läromedel.... läs mer »

DN Debatt. ”Gör det olönsamt för friskolor att anlita obehöriga lärare”

Tankesmedjan Arena Idé: Skolpengen påverkas inte av andelen obehöriga lärare. Det gör att en högre andel ökar friskolornas vinstmarginaler.... läs mer »

DN Debatt. ”Alkohol kan störa vaccinet och läkningen av covid-19”

Tre läkare: Försiktighet med alkohol har inga negativa effekter, därför bör vi inte vänta till sedan, för att se vad vi borde ha gjort nu.... läs mer »

DN Debatt. ”Avgörande för demokratin att förmågan att tolka bilder stärks”

31 konstnärer, forskare, med flera: Manipulerade bilder har kommit att spela en stor roll för världspolitik och opinioner.... läs mer »

DN Debatt. ”Vänstern måste våga diskutera hederskultur utan ängslighet”

Maria Hind Alias, Daniel Färm och Maria Arkeby: Hedersförtryck har många haft svårt att diskutera på ett seriöst sätt i svensk politik.... läs mer »

DN Debatt. ”Så ska sjukvårdens och apotekens beredskap stärkas”

Regeringsutredaren Åsa Kullgren: I händelse av kris och krig riskerar patienter och hälso- och sjukvården att stå utan läkemedel med mera.... läs mer »

”Oron för stigande bostadspriser är starkt överdriven”

Företrädare för bostadsföretaget Veidekke: Både priser och skulder växer långsiktigt och kan knappast vara ett stort problem så länge…... läs mer »