text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Från glatt 20-tal till deppigt 70-tal

Vid årsskiftet var det prat om det glada 1920-talet. Nu vid halvårsskiftet är det i stället det dystra 1970-talet som många jämför med.  Vad hände egentligen under det första halvåret? Här är ett försök till summering.... läs mer »

Garanter tecknade 66 procent av Scandion Oncologys emission

Företrädesemissionen i Scandion Oncology på 94 miljoner kronor tecknades till cirka 80 procent, enligt preliminära siffror.  Bolaget tillförs därmed 75 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.... läs mer »

Efter Di:s grundarintervju – Spiltan investerar i nystartad företagsgrupp

En artikel i Di föranledde ett förvärv. Efter att ha läst om Hyttbäcken Invest stämde Mikael Vaezi, investeringsansvarig på Spiltan, träff med vd och grundare Anders Eller. Nu, ett år senare, kliver Spiltan in som delägare i det nystartade bolaget.... läs mer »

Inredarna av Ica-butikerna passerar 200 miljonersstrecket

KUMLA. Från arkitektens ritning till den sista specialdesignade trädetaljen. När Fredric Jansson, ägare till butiksinredningsbolaget Intrx, pratar om ”från ax till limpa” så menar han verkligen vad han säger. I år passerar bolaget 200 miljonersstrecket, med fortsatt sikte på tillväxt.... läs mer »

Wall Street stänger nära dagshögsta – halvledarbolag i botten

Efter en något svängig fredag vände USA-börserna uppåt mot slutet av handelsdagen och stängde nära dagshögsta.  På bolagsfronten rasade Kohl's efter att ha skruvat ned prognosen för det andra kvartalet. Flera halvledarbolag gick emot strömmen och föll på fredagen. ... läs mer »

Pensionsmyndigheten kräver Swedbank på 4 miljarder för Falcon Funds-miss

Under fredagskvällen meddelade Swedbank att Pensionsmyndigheten har ställt ett krav mot banken på 4 miljarder kronor gällande Swedbanks roll som förvaringsinstitut för fonden Optimus High Yield mellan 2012–2015.  Det skriver banken i ett pressmeddelande.... läs mer »

Folksams vd till FN: Ge ut obligationer för ökad trafiksäkerhet

Världsbanken bör ge ut obligationer inriktade mot trafiksäkerhet. Det föreslog Folksams vd Ylva Wessén när hon på fredagen talade på ett högnivåmöte i FN:s generalförsamling.... läs mer »

Wall Street vänder upp – Halvledartillverkare motströms

Vid 20-tiden handlas alla ledande indexen på Wall Street ovanför nollstrecket där Dow Jones står på dagshögsta. Flere halvledarbolag sjunker under fredagen. ... läs mer »

Xi: Finns inte anledning att ändra styrningen för Hongkong

Det finns ingen anledning för att ändra Hongkongs ”ett land, två system”-formel för styrning. Det sade Kinas president Xi Jinping när han svor in Hongkongs nya ledare John Lee, skriver Reuters. ... läs mer »

Linde kommenterar inte Erdogans uppgifter

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) vill inte kommentera uttalandet från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som under en presskonferens efter Natotoppmötet i torsdags sade att Sverige har lovat utlämna 73 personer till Turkiet.... läs mer »

Wästbygg: Får order värd 285 miljoner kronor

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg-koncernen, har fått en order på 285 miljoner kronor.... läs mer »

Svenskt Näringsliv stormar mot Ingves efter priskritiken

Svenskt Näringsliv kritiserar Riksbanken för att peka ut företagen som smyghöjare av priser. Enligt organisationen är det tvärtom. Framför allt har tjänsteföretag svårt att kompensera sig för kostnadsökningar.... läs mer »

Donald Trump tappar greppet

Donald Trump kände mycket väl till att hans supportrar var beväpnade.  Inför den där ödesdigra onsdagen i början av januari 2021 hade USA:s dåvarande president uttryckligen bett om att inte använda vapendetektorer i området där han skulle hålla sitt ”pepptalk”. Hade livvakterna inte hindrat honom hade han gjort mobben sällskap i marschen mot Capitolium.... läs mer »

Debatt: Strukturreformer krävs för att undvika långvarig ekonomisk kris

Sveriges möjligheter att ta sig igenom ekonomiska kriser är beroende av politikernas förmåga att genomföra reformer som stärker företagens konkurrenskraft och omställningsförmåga, skriver Karin Johansson och Sven-Olov Daunfeldt vid Svenskt Näringsliv... läs mer »

Elbilen stor nog för att klara sig själv

Den förbränningsmotor som tyskarna Nikolaus Otto, Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach utvecklade och förfinade i slutet av 1800-talet är än i dag en av de vanligaste kraftkällorna i världens bilar. Men den så kallade Ottomotorn är inte längre det självklara valet när en ny bil ska införskaffas.... läs mer »

Källor till WSJ: Klarnas värdering kollapsar till motsvarande 67 miljarder kronor

Klarna närmar sig en överenskommelse för ett nytt kapitaltillskott, där värderingen för det svenska fintechbolaget landar på 6,5 miljarder dollar, motsvarande 67 miljarder kronor. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.... läs mer »

Ordkrig om konkurs för SAS – ”Folk är fullständigt vansinniga”

Parterna i SAS-konflikten har fortfarande inte enats inför midnattens strejkhot. Däremot ökade pajkastningen, med fackliga hot om konkurs. ”Det här är något lågvattenmärke som slår det vi har sett hittills”, säger SAS Karin Nyman till Di.... läs mer »