text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

PM Nilsson tillbaka som krönikör på Di

Fyra frågor till PM Nilsson, tillträdande vd på tankesmedjan Timbro och ny fristående krönikör på Di:s ledarredaktion.... läs mer »

Om poängen med strategisk autonomi

KRÖNIKA. Ambassadören stannade mitt i steget och vände sig mot mig. Se på ditt eget land, sa han.   PM Nilsson är tillträdande vd på tankesmedjan Timbro och fristående krönikör på Di:s ledarredaktion.... läs mer »

Calliditas-preparat får särläkemedelsklass av FDA

Läkemedelsbolaget Calliditas läkemedel njurläkemedel Setanaxib får särläkemedelsklass av FDA, uppger bolaget i ett pressmeddelande.... läs mer »

Ebay stäms av USA för miljöfarlig försäljning

USA:s justitiedepartement stämmer internetbolaget och auktionssajten Ebay för att ha sålt produkter som är skadliga för miljön. I stämningen utpekas försäljning av bland annat bekämpningsmedel och verktyg som kan påverka kontrollmekanismer som granskar fordons utsläpp.... läs mer »

Sinande amerikanska råoljelager skickar upp oljepriserna

Oljepriserna stiger på onsdagskvällen till följd av sinande råoljelager i USA. För WTI-oljan är dagens procentuella uppgång den största sedan april i år.... läs mer »

Chefsstrategens varning: Nytt kronfall på väg

Kronan har stärkts mot euron sedan förra veckans penningpolitiska besked och de valutaköp som följt från Riksbankens. Men en bedömare, som flaggat för prisnivåer på över 13 kronor för en euro, befarar en ny utförslöpa.  ”Vi är fortfarande inne i en miljö där risken är att kronan försvagas”, säger Mikael Sarwe på Nordea.... läs mer »

Kredithanteringsbolaget lånar 600 miljoner till 9 procent ränta

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har emitterat obligationer till ett sammanlagt belopp om 600 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen.... läs mer »

Legendarens oro vittnar om djupaste klokskap

Det publiceras en ny studie om hjärnan var sjätte minut året om. Hur vårt psyke fungerar har under hela människans historia varit något vi bara kan gissa, i dag kan vi lyfta på locket till själens maskineri och undersöka det vetenskapligt. Kunskapen växer för varje dag som går.... läs mer »

Getinge i förlikning med försäkringsbolag – får 450 Mkr

Medicinteknikbolaget Getinge har ingått en förlikning med två försäkringsbolag kring två tvister med flera år på nacken. Getinge kommer erhålla ett försäkringsbelopp om 450 miljoner kronor.... läs mer »

Därför slopar banken straffavgift på bundna bolån

När en bank slopar straffavgifter på vissa bundna lån kanske det är mer av ett pr-trick än kundomsorg. Men det är ändå ett steg i rätt riktning. Avgörande blir om regeringen kommer till skott med ett nytt regelverk mot kundvänligare villkor.... läs mer »

SBB skjuter upp delårsrapport

SBB skjuter upp publiceringen av dess delårsrapport för tredje kvartalet med två veckor, det uppger bolaget i ett pressmeddelande.... läs mer »

Börsen surnade – stukade bolag mot strömmen

Stockholmsbörsen surnade under eftermiddagen och stängde onsdagen kring dagslägstanivåer. Mot strömmen lyfte tre bolag som hittills haft ett tufft börsår.... läs mer »

Miljardären: Därför ökar jag i kurspressade Iconovo

Systemair-grundaren Gerald Engström är ny storägare i Iconovo, som utvecklar inhalationsprodukter. Detta efter en riktad nyemission på tisdagen. För Di berättar miljardären om lockelsen med First North-bolaget och sina styrelseambitioner.... läs mer »

New York börsen vänder till rött – oljebolag mot strömmen

USA-börsernas inledande uppgångar hade vänt till nedgångar när onsdagens handel hade pågått i en och en halv timme.... läs mer »

Varningen: Mer smärta väntar Wall Street

New York-börsen har tappat mark under andra halvan av september. Nu varnar storbanken Citi’s tekniska analytiker för att fortsatt vånda väntar på marknaden, efter att amerikanska börsindex gått under viktiga stödnivåer. ... läs mer »

Räntebomben tickar – expert: Då sprängs 6-procentsvallen

SEB höjde på onsdagen sin tremånadersränta på bolån med 25 punkter till 5,99 procent – den högsta rörliga listräntan sedan 2008. Senare under dagen hakade Länsförsäkringar på. ”När en aktör väl höjer brukar det vara en tidsfråga innan andra följer efter. Men låt dig inte luras av listräntorna”, uppmanar SBAB:s chefsekonom Robert Boije.... läs mer »

H&M:s vd: Fler butiker ska öka tillväxten

H&M:s försäljning har utvecklats svagt på senare tid och det varma höstvädret ställer till det. Men arbetet med att förbättra lönsamhet och lager gör att vd Helena Helmersson räknar med att nå målen. ”Vi har tagit ett antal medvetna beslut för att få en bättre grund att driva lönsam tillväxt”, säger hon.... läs mer »