text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Banker vinnare i New York

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 1,4 procent till 26.075. Det bredare S&P 500-indexet steg 1,1 procent till 3.185, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 0,7 procent till 10.617. På virusfronten rapporterades det om 63.000 ny fall i USA – en ny daglig rekordökning. Sjukhus i Texas och Kalifornien och flera andra delstater förbereder […]... läs mer »

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.  Vad kännetecknar en bra jämförelsetjänst? För att välja rätt tjänst som hjälper till att jämföra […]... läs mer »

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en […]... läs mer »

Veckoavslut i dur

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 var vid stängning upp 0,8 procent till nivån 1.712. Aktier för 15 miljarder kr hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Intrum steg 15 procent till 210 kr efter att kredithanteringsföretaget meddelat att resultatet för det andra kvartalet förväntas bli väsentligt bättre än prognosen som gavs i förra kvartalsrapporten i början av […]... läs mer »

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Ny dom ger fritt fram för mängder av aktiviteter... läs mer »

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i […]... läs mer »

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare ”för att det skulle vara svårt att få […]... läs mer »

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 […]... läs mer »

Pensionen räknas upp nästa år

Kan bli cirka 100 kr mer i månaden... läs mer »

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har […]... läs mer »