text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Positiv stängning efter slagig dag

SBB och Essity vinnare... läs mer »

Vänding nedåt på Wall Street

Vid 17.15-tiden hade Dow Jones industriindex tappat 0,2 procent till 30.704. Tekniktunga Nasdaq kompositindex sjönk 0,1 procent till 11.019, samtidigt som breda S&P 500 backade 0,2 procent till 3.779. Vändningen skedde vid 16-slaget, vilket var samtidigt som statistik om bygginvesteringar och inköpschefsindex publicerades. Bygginvesteringarna sjönk 0,1 procent i maj, mot en väntad uppgång på 0,4 […]... läs mer »

SBB och Investor i köptoppen i juni

"Spararna ser köpläge i raset på börsen"... läs mer »

AFV: Köp fastighetsbolaget

Bolaget bör klara långt högre räntor än dagens innan D-utdelningen är hotad. Den långa räntebindningen på fyra år köper också bolaget tid att hantera situationen och sänka skuldsättningen om så behövs. ”Man ska nog räkna med att det kommer vara fortsatt turbulent i närtid. Men för den långsiktige ser vi köpläge i Sagax D. Köp, […]... läs mer »

Trading Direkt: SHB:s Johan Löf om riksbanksbeskeden

  Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade 14 aktier, varav en jämförelse av sex aktier i telekomsektorn inledde programmets andra segment. Slutligen gick programledare Joakim Rönning igenom morgonens nyhet från SBB, som fått den OMXS30-debuterande aktien att klättra rejält första dagen som del av storbolagsindexet. Aktier som nämndes i sändningen: SBB, Tobii, Diagonal Bio. Teknisk analys […]... läs mer »

Fondspararna köpte tillväxtmarknader och globalfonder i juni

De som har is i magen och fortsätter månadsspara gör det gärna i tillväxtmarknadsfonder, där Kina varit ett draglok, enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Oron för recession fick börsen på uselt humör i juni. Många fondsparare har ändå valt att sitta still i båten under turbulensen i juni, och de som valde att köpa […]... läs mer »

”Tobiis Sony-avtal sätter press på branschen”

Anand Srivatsa, vd: I grunden innebär det här att fler och fler headsettillverkare självklart måste ha eyetracking... läs mer »

Chefredaktören: Säg nej till bankernas nollräntekonton

”Nu ska du ha ränta på dina sparpengar”... läs mer »

Undersökning: Unga som vill flytta stöter på stora hinder

Yngre personer, mellan 18 och 29 år, är ännu mer angelägna om att flytta. I den gruppen vill tre av fyra hitta ett nytt boende. Men de flesta som önskar flytta uppger att det ”finns hinder på vägen”, som höga bopriser och kontantinsatsen. Att inte hitta en bostad som lever upp till ens krav är […]... läs mer »

Fyra nya aktier i Paretos juliportfölj

... och fyra som försvinner... läs mer »