text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Gotländska kören som sjunger mot våld i nära relationer

Under söndagen hålls konserten Women's protection against violence, var budskap är att med värme, gemenskap och gospel uppmärksamma kvinnor som utsätts för våld.... läs mer »

Singelolycka på Follingboväg på morgonen

En person fördes till sjukhus efter en singelolycka vid 7-tiden på tisdagsmorgonen.... läs mer »

Veckans bild: Kopian av Ardre-stenen vid bygdegården

Vinnaren av veckans bild för vecka 42 blev denna gång Wiveca Nilsson, som berättar: – Mitt största nöje är att fota. Dom där bilderna som jag inte tänkt hitta men är bara där mitt framför näsan. Ligger ibland på mage eller rygg. När jag köper ny mobil så är kameran viktigast.... läs mer »

Allt fler gotlänningar köper mat direkt av bonden

Allt fler gotlänningar beställer livsmedel direkt från en bonde eller matproducent på ön, och hämtar sen ut dem på en parkeringsplats i Visby.... läs mer »

Karin Eklundh blir förbundsordförande för Sveriges Körförbund

Från och med 1 december leds Sveriges Körförbund av Karin Eklundh, som i dag leder Campus Gotlands kammarkör och Sångsällskapet NS.... läs mer »

Skola får inte ta betalt när elever missköter skolresan

Atheneskolan måste upphöra med de kontrakt man skrivit med föräldrarna inför skolresan till spanska Palma. Det har Skolinspektionen beslutat.... läs mer »

Elever siktade högt

Under måndagskvällen fylldes klättersilon i Visby av elever från Gotlands folkhögskolas fotolinje i Hemse. En övning för att lära eleverna att fota sportfoto.... läs mer »

Fiskare kritiska till forskarnas rekommendation att dra ner på sillfisket

EU:s fiskeministrar ska nu diskutera fiskekvoten i Östersjön och enligt forskare borde fisket av sill och skarpsill minskas - som en åtgärd för Östersjötorsken. Något som upprör bland annat Roland Pettersson som arbetar med sillfiske.... läs mer »

Länsveterinären försiktigare med bedömningen: "Otydliga mått som används"

I P4 Gotland berättade vi om en högdräktig ko som nyligen slaktats med en fullt utvecklad kalv i sig. Agneta Karlsson Norström länsveterinär på Gotland är lite försiktig när det gäller bedömningen i dokumentationen av händelsen.... läs mer »

Audition pågår inför uppföljningen av succémusikalen

Det blir en repris av musikalen Anna och Jacob Dubbe. Just nu är Länsteatern på jakt efter den person som ska spela den kvinnliga huvudrollen i musikalerna som har premiär under våren 2021.... läs mer »

Lämnade allt och blev biodlare på Gotland - hittade både sig själv och Linnéa

Gustaf Persson flyttade till Endre för att få en ny start i livet och utan kunskap startade han upp bi-företaget Gustafs gotländska. Men han fann också kärleken, Linnéa Kindvall.... läs mer »

Gotlänning deltar i militärt OS i Kina

Andreas Nikolausson från Gotland är en av 128 svenska militärer som reser till Kina för att delta i ett slags OS för militärer. Över 100 nationer med totalt 10 000 deltagare tävlar i 27 olika idrotter, däribland orientering.... läs mer »

Högdräktig ko skickades till slakteriet

En högdräktig ko skickades till slakt i Visby, nyligen. Kalven som hon hade i magen var fullt utvecklad och nära att födas.... läs mer »

Ny seger för Bettan Svanborg i VM i gotlandsdricke

Bettan Svanborg från Klinte blev årets vinnare av VM i gotlandsdricke, som i år för första gången hölls på Fårö.... läs mer »

Naturreservatet Sojdmyr prövas inte av regeringen

Beslutet att skapa naturreservat vid Sojdmyr i Gothem står fast, efter att stiftelsen som överklagat sålt sin del av marken.... läs mer »

FC Gute avslutade säsongen med seger

I sista omgången av herrarnas division två norra Svealand vann FC Gute borta mot Valbo med 2-1.... läs mer »

Hysterisk vändning av Endre bäddade för seger

Endre gjorde fem mål på mindre än tre minuter i slutet av andra perioden och då kunde inte gästerna Jönköping resa sig igen. Endres seger blev till slut 12-5.... läs mer »