text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Försvarsmakten: "Bra att vara på alerten"

Försvarsmakten på Gotland och andra förband från fastlandet deltar i en övning på ön den här veckan. Det kommer att övas på land, i luften och till havs.... läs mer »

En timmes rörelse om dagen ska göra gotlänningarna friskare

Alla gotlänningar ska röra sig en timme om dagen. Det var visionen för gotlänningarnas folkhälsa på ett idéforum som Gotlands idrottsförbund och hälso- och sjukvårdsförvaltningen arrangerade.... läs mer »

Annika Fehling får Kulturpriset

Artisten och låtskrivaren Annika Fehling får Region Gotlands kulturpris 2019. Det var en rörd och hedrad pristagare som överraskades med ett telefonsamtal under torsdagen.... läs mer »

Eric i husvagnen: Jag kommer överklaga

Han har bott i en nedsläckt husvagn i elva år. Idag tvingas han ta ställning till en omsvängning hos politikerna. Han måste flytta.... läs mer »

Ny Visby-vandring i kvinnornas fotspår

En ny stadsvandring i Visby vill lyfta fram kvinnorna mer och det är arkeologen Per Widerström som grävt efter kvinnliga spår i gotländsk historia.... läs mer »

Alla vägar bär till Roma

Ett förvånansvärt stort antal pizzerior bär namn efter den gotländska centralorten. Hur kommer det sig? P4 Gotlands Patrik Birkhane reder ut.... läs mer »

11 år senare - nu ska vagnen bort

I 11 år har en man bott i en husvagn inom Galgbergets naturreservat. Nu har politikerna i miljö- och byggnämnden bestämt att han måste flytta.... läs mer »

Externa jurister har synat biogasavtalet för att avgöra slutnotan

Preliminära bedömningar ger en ytterligare kostnad på mellan 0,5 och 1 miljon kronor för biogas som Region Gotland aldrig tankat.... läs mer »

Regiondirektör Peter Lindvall: "Tankar om livet och döden"

Regiondirektör Peter Lindvall har under hösten genomgått en större operation. Med anledning av detta är han sjukskriven året ut.... läs mer »

Försvarsmakten bekräftar övning på Gotland

Under tisdagen tipsades redaktionen om ett lågt flygande militärflygplan över Sysne på Gotland. Försvarsmakten bekräftade senare att det handlar om en övning.... läs mer »

På fri fot i flera månader efter borttappad dom

Trots att en dom om olaga förföljelse vunnit laga kraft skickades den aldrig iväg från Gotlands tingsrätt, det här avslöjade nyhetsmagasinet Horisont i början av november. Nu ska Justitieombudsmannen granska hanteringen av fallet.... läs mer »

Skadad örn upphittad på Gotland: "Undernärd och svag"

Ornitolog Måns Hjernqvist fick under tisdagen ta emot en illa medfaren örn som hittats i naturen på Gotland.... läs mer »

Tio författare på en matresa med gotländsk tradition

I boken "Bordet är Dukat - mat med tradition från Gotland" får vi följa med tio olika författare på en matresa som spänner mellan stenålder till dagens experiment med förädling av äldre spannmål.... läs mer »

Undernärd örn hittad på ön

En illa medfaren örn har hittats i naturen på Gotland. Nu vårdas den mycket svaga örnen av ornitologen Måns Hjernqvist och fågeln kommer att undersökas närmare.... läs mer »

Lennart Gjertz om sjukdomen som förändrade hans liv

KOL är en sjukdom som till allra största delen orsakas av rökning och drabbar lungorna.... läs mer »

På Gotland skrivs det ut mest antibiotika i landet

Gotland är fortfarande det län i landet där det skrivs ut mest antibiotika per invånare. Det visar SKL:s jämförelse i landet.... läs mer »

Gotlands miljöarbete halkar efter

Region Gotland har lång väg kvar i sitt miljöarbete när det gäller förnybara drivmedel i kollektivtrafiken och andelen ekologisk mat, visar en rapport från Sveriges kommuner och landsting.... läs mer »