Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

ReportageSandstrand på Gotland
Gotland är bad och milsvida sandstränder. Det finns många stränder på ön så varför inte prova någon lite mer udda? Här är kartan!

De populäraste är Tofta strand som ligger ett par mil söder om Visby (bilden ovan), Sudersand på Fårö och Gothem strandbad, Ljugarn och Sandviken på östkusten.

Är man ute för att finna en lite mer avskild strand är Holmhällar i söder eller Norsta Auren på Fårö att rekommendera. Längs Hellvi och Bungekusten finns det också små vikar som S:t Olofsholm, Kappelshamn och Hide som är trevliga sandstränder för småbarnsfamiljer.

Vill man känna sig som kung med "egen" strand, rekommenderar vi att man tar en tur till Gotska Sandön. Där väntar en tre mil lång sandstrand som endast delas med ett hundratal personer.

Sandstranden är för övrigt ett tämligen sterilt landskap och endast ett fåtal växter har förmåga att överleva där. Arnagrop på Gotska Sandön och Ulla Hau på Fårö är två flygsandsområden som bjuder på stora sanddyner.

Använda vår badkarta så kommer du att hitta fler sandstränder.

Välkommen till Gotland!


Vägbeskrivning från Visby
0

/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson

Nyheter

Följ mig
Om ni inte hör av mig inom 1 dygn efter en beställning, kontakta mig då genom ett vanligt mail till e-post vandringgotlandyes@gmail.com

Detta pga att denna webbsida inte längre uppdateras:(

Hälsningar
CarinCopyright © 2024 Vandra på Gotland.