Västerhejde utflyktsguide


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Västerhejde

Alla vägbeskrivning till alla utflyktsmål utgår från kyrkan.

Från hamnen / flygplatsen

Företag

Företag i Västerhejde

Sockenlänkar

Gotlands största portal
Fornfynd Västerhejde
Hembygdsföreningen
Kyrkans kontaktuppgifter
Västerhejde Bygdegårdsför.
Västerhejde Sigrajvs 1:1
Västerhejde Vibble 1:341

Aktiviteter

Aktiviteter karta
Aktiviteter databas
Dagens evenemang

Bra att veta

Apotek
Bankomat
Bibliotek
Gymnastikhallar
Köpcentra
Lasarett
Polis
Rastplatser
Samhälle
Skola
Systembolag
Vårdcentraler

Nyheter

Radio Gotland
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Expressen
Svenska Dagbladet


Fler guider

Alla andra socknar
Företagsguider
Gamla systemet


Pugh Rogefeldt rockade på Warfsholm den 9 augusti 2004. Sånt gillar vi!

I år hade han med sig ett komp som spelade rakare rock än 2003, lite mer Rain rock, men Pugh är förstås alltid bra, och fortsätter han så här så får vi hoppas att han dyker upp på Vadstuck snart.

Pugh bor ju som bekant på Gotland nuförtin och det märks lite grann på en scen som Warfsholms. Han hejade på Big Mike och morsade på grannar, som han trodde hade hört nog av honom, skojade med ett och annat. Man får intrycket av att han känner sig hemma på Gotland, och det är jättebra, för glädjen märks när de spelar.

Egentligen skulle Pugh ha spelat tidigare i år på Warfsholm, men vädrets makter hade andra åsikter om den saken. Just nu turnerar han tillsammans med Per Gessle och håller konserter på jättearenor för jättepubliker, trots detta lyckades han stoppa undan så pass mycket tid att Warfsholm och Gotland fick en spelning i alla fall.

- Tackar!

Spelningen var kanon, vädret underbart, öl, maten god, solnedgången magnifik - hoppeligen får vi se Pugh på Warfsholm nästa år också.


Lite tyngre komp, mera rock än i fjol, två gitarrer, bas och trummor. Gitarristen David Carlsson med ryggen mot kameran trivdes gott samman med Guldgruvan, Grävmaskinen och Hog Farm, basisten Nalle Påhlsson och Benna Sörman på trummor likaså.

De spelade några låtar jag aldrig hört förut, hyllade någon kamrat, mycket tidigare örongodis, allsång med Små lätta moln och i Dinga Linga Lena sjöng folk vare sig han ville eller inte.

Jag gillar när Pugh spelar lite tyngre rock. Ibland tänker man sig att det måste vara smått tråkigt att spela alla gamla topplåtar i både tid och otid. Men så är det nog inte. Varje livespelning måste vara ett äventyr och känslan när något sitter som det skall måste vara toppen.

Bilden ovan har jag lagt ut bara för att visa hur koncentrerad han är.


Bilden ovan är inte ärrad rockhjälte som kan underhålla publiken i en och halv timme. Det är nämligen grillmästaren Peder.

Underhållning på Warfsholm består av mer än rock och blues från toppartister. Det är en underbar miljö, scenen står vid strandkanten, solnedgången färgar hela Warfsholm, men det är också mat.

Peder hade grillat ett par lamm som gick åt som smör i solsken. Det gäller att vara där redan vid insläppet, vanligen klockan sju, om man skall få sig en bit. Men det finns också annan mat i restaurangen om man har lyckats inbilla sig att man inte gillar lamm.

Jag tror att vi skall föreslå en möjlighet att förbeställa via nätet nästa år.


Här har vi Marie själv, hon som driver Warfsholm och arrangerar allting. Hon sitter knappast på en stol och betraktar utan springer fram och tillbaka och fixar med allting - här är hon på väg med dricka till Pugh och bandet när jag ber henne le för ett foto.

Artisterna som spelar på Warfsholm är toppartister, arrangemangen flyter perfekt och har man bara lite tur med vädret så blir allting kanon.

Efter spelningen tackar hon publiken för i år. Hon var nämligen osäker på om Totta Näslund skulle komma, men nu vet vi bättre. Han kommer den 20/8 2004.

Ett toppenställe!

/text och foto Bernt Enderborg

Utflykt

Badplatser
Fiskelägen
Fornborgar
Gravfält
Hamnar
Insjöar
Kyrkor
Kämpgravar
Medeltida hus
Museer
Naturres.
Platser
Raukfält
Stenrösen
Skeppssättn.
Ängar
Öar

Ställen

Västerhejde
Fårö
Visby

Annat

Artiklar
Artister
Bildstenar
Fauna
Flora
Geologi
Historia
Maträtter
Mytologi
Målningar
Runor
Sagor
Skulptur
Slipskåror
Årtalshistoria


Sök med ett ord

Visby placera märke

Väg högerklick
Sök gata i Visby


Gotlandsguiden

Behöver du en guide till bussen eller gruppen?

- Kontakta Annika Lindh.

Gotland på mobilen

Nu kan du nå alla utflyktsmål också på en sida som anpassats till mobilsurf, se

www.guteinfo.com/mobil/

Vi utvecklar och förbättrar denna sida oavbrutet.
123 460 778 sen 9/2-2010 | Copyright © 2024 Buffert 4, tel 0498-513 56