Kräklingbo utflyktsguide


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kräklingbo

Alla vägbeskrivning till alla utflyktsmål utgår från kyrkan.

Från hamnen / flygplatsen

Företag

Företag i Kräklingbo

Sockenlänkar

Gotlands största portal
Fornfynd Kräklingbo
Kyrkans kontaktuppgifter

Aktiviteter

Aktiviteter karta
Aktiviteter databas
Dagens evenemang

Bra att veta

Apotek
Bankomat
Bibliotek
Gymnastikhallar
Köpcentra
Lasarett
Polis
Rastplatser
Samhälle
Skola
Systembolag
Vårdcentraler

Nyheter

Radio Gotland
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Expressen
Svenska Dagbladet


Fler guider

Alla andra socknar
Företagsguider
Gamla systemet


När kvällen börjar göra gemensam sak med horisonten påar Marie Eldkvarn, som strax drar igång sin egen stämma och ansluter sig nästan som en naturkraft till kvällen och den sammansmältande horisonten. De passar där, Eldkvarn, Sveriges bästa band, ty Warsholm måste vara en av jordens vackraste scener.

Barnfamiljer sitter långt bak på gräsmattan med sina evinnerliga Brassestolar, burkar och pryttlar, en och annan unge leker vid strandkanten, Peder serverar vad det nu var han hade grillat under dagen, några lamm kanske, och en omåttligt söt flicka står med egen bar en bit från huvudbaren och säljer öl till de som vill närmare scenen.

Eldkvarn spelar. De låter sitt sound bortom treackordslåtar och parrimmande strofer lägga sig som bomull kring hjärtat. Molnen skingrar sig lite grann, månstrimman på havet, Eldkvarn inleder med varm musik.

Somliga stunder är det riktigt skönt att finnas till.


Det är svårt att säga något om Eldkvarn. De spelar inte högst, de har inte flest kvasifilosofiska fiskelåtar, de spelas inte oavbrutet på kommersiella radiokanaler och det är ingen på TV som säger att de är störst.

- Men de är bäst!

Basist, klaviatur och trummor bjuder på allt från softness till det där rocksuget, det där som känns i magen som ett undertryck. Gitarristen låter tonerna dansa fram som älvor över ängarna eller så sätter han ner klackarna som en kpist. Plura tvinnar med sin sång in texterna i sin rätta miljö och tillsammans blir det ett och helt.

Rock, pop, visor, jag vet inte - Eldkvarn bara, bara Eldkvarn.


Det var turister, gutar, stadsbor och kommunala tjänstemän som hade tagit sig till Warfsholm för att njuta en stund. Ute på ena kanten träffade jag Jimmy och hans familj. Hemma i hans hyllor finns allting av Eldkvarn, från vinyl till samlings-CD. Gitarristen slängde ifrån sig ett plektrum som Jimmys dotter lyckades snappa åt sig, så snart kan du åka hem till honom och få se ett inramat plektrum.

Folk njöt i fulla drag. Ett gäng entusiaster dansade framme vid scenen, ute i badviken tog ett gäng ungar ett kvällsdopp, några segel drog stillsamt förbi utanför det gamla sjörövarnästen på Vivesholm och inne i hamnen kluckade gästande båtar i knusende ro.

Warfsholm är förunderligt vackert.


Eldkvarn lägger ner sin själ i sitt arbete. Och med den här bilden kan Plura skicka sig själv som vykort om han vill, om han klickar på Vykort på menyraden.


Förutom en liten stilstudie på gitarristen så ser du trummisens grabb, särskilt inbjuden för att spela bl a tamburin. Det gjorde han alldeles utomordentligt.

Eldkvarn är ett skönt band, Warfsholm är ett skönt ställe och eftersom de brukar spela där varje år, hoppeligen också nästa år, så är det min rekommendation att du åker dit och får dig lite musik till livs.

Guteinfo applåderar stående!

/text och foto Bernt Enderborg

Utflykt

Badplatser
Fiskelägen
Fornborgar
Gravfält
Hamnar
Insjöar
Kyrkor
Kämpgravar
Medeltida hus
Museer
Naturres.
Platser
Raukfält
Stenrösen
Skeppssättn.
Ängar
Öar

Ställen

Kräklingbo
Fårö
Visby

Annat

Artiklar
Artister
Bildstenar
Fauna
Flora
Geologi
Historia
Maträtter
Mytologi
Målningar
Runor
Sagor
Skulptur
Slipskåror
Årtalshistoria


Sök med ett ord

Visby placera märke

Väg högerklick
Sök gata i Visby


Gotlandsguiden

Behöver du en guide till bussen eller gruppen?

- Kontakta Annika Lindh.

Gotland på mobilen

Nu kan du nå alla utflyktsmål också på en sida som anpassats till mobilsurf, se

www.guteinfo.com/mobil/

Vi utvecklar och förbättrar denna sida oavbrutet.
123 428 456 sen 9/2-2010 | Copyright © 2024 Buffert 4, tel 0498-27 88 50