www.guteinfo.com
Norderstrand
Stränder, Visby socken


Stranden gränsar till Norderstrands camping och är välkommen svalka för varma människor i alla åldrar. Här finns både minigolf, kiosk, gatukök och café, varför man lätt blir kvar här hela dagen. För barnen finns det gungor.

Stranden ligger bara en liten bit norr om Visby, precis lagom för en uppfriskande promenad på strandpromenaden. Promenerar man förresten från stan längs muren på strandpromenaden så passerar man en blida alldeles där muren tar slut i norr, en medeltida anordning för ivägslungande av ganska stora stenar på ohövligt folk och deras farkoster. Blidor finns det inte många av, och den här, som är tillverkad i Tyskland, tillhör visst ett av de bättre exemplaren, berättade en påläst smålänning för mig. Vi tackar.

På 70-talet under det förra århundradet var Norderstrand sannerligen ett tillhåll. Stackars Jack med kumpaner proppade sig fulla av allehanda av obekant anledning, och de bodde ofta på campingen vid Norderstrand. Det där förbjöds förstås.



En gräsplätt att ligga på finns det vid Norderstrand, vilket kan vara bra för dem som inte gillar torr sand mellan tårna, fast det gör ju å andra sidan nästan alla människor.


/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson

Vägbeskrivning
Strax norr om Visby, en kilomet eller så.
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com