www.guteinfo.com
Visby havsbad
Stränder, Visby socken


Om man av någon anledning inte vill lämna Visby för att bada så är det inte heller nödvändigt. Havsbadet ligger strax söder om Kruttornet och Almedalen. Faktum är att badet ligger ett par hundra meter norr om Visby hamn.

Visby havsbad

Själva stranden är ganska liten med ditforslad sand. Efter en dags solande kan det vara gott med en glass, men stranden är dock inget för barnfamiljer. Är man däremot ung kanske en glutt i en artikel i Sunday Times från 2008 kan vara av intresse (Kallbadhuset), och här en länk till Youtube, video från 2012.

Visby havsbad

Det är ju i och för sig bra att det finns ett badställe för ett nöddopp i centrala Visby, och ungdomar kanhända trivs där.

Visby havsbad

Om jag minns rätt så kostade den lilla sträckan från badet till Kruttornet nio miljoner att fixa till, men trots detta fick man upp några av kristenhetens fulaste byggnader i vägen för den vackra utsikten i Kongresshallen.

Visby havsbad

Så här ser stranden ut om du går 25 meter norrut från sanden. Å andra sidan är det hyfsat nära till många näringsställen, inom 10 minuters promenad ligger en hel hög restauranger. Men du kanhända vill äta till lite mer kristliga priser? Det ordnar vi:

Visby havsbad

Som tur är så är vi inte längre kannibaler, du kommer inte att bli uppäten, se Kannibaler och slavjägare.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
200 meter norr om Visby hamn.
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com