www.guteinfo.com
Nu blåser vi ut ljusen
Artiklar, Ardre socken


Också på Gotland hoppas jag att stockholmarna blåser ut ljusen och känner att gutarna i sina Elfenbenstorn med hela havets röst välkomnar alla. Tidningarna förmedlar nämligen så mycket strunt, som att vi gutar är inskränkta och inte tycker om turister, och då särskilt stockholmare. Men lyssna inte på sånt, det är bara dumt det där.

Det spelar ingen som helst roll om du festar på det som kallas Stockholmsveckan, dricker ur glaset och går din väg med nattens drottning, eller parkerar porschen utanför kyrkan för att besöka Öjamadonnan med hela havet strax nedanför eller om du har ett sommarhus i Ljugarn och värmer dig med drivved.

Bilden till vänster visar Ann Svinhufvud från Ljugarns vänner inuti Strandridaregården i Ljugarn - den enda bevarade Strandridaregården på Gotland (det finns en till men den är privatägd) och som du utan kostnad kan besöka. Hon står där gratis, visar sånt som föreningen hjälpt till med, bevarar vår kultur.

Jag vet inte om just Ann är stockholmare men många i Ljugarns vänner är det. De bevarar, anordnar föreläsningar, städar stranden och mycket annat.

- Tack Ann och Ljugarns vänner! Öppna fönstren så hör ni vår röst, släpp in vinden så blåser vi ut ljusen tillsammans, du och jag...

---
Konstigt? Lyssna på Lasse Tennander.

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com