www.guteinfo.com
Gotland/Visby vann solligan 2012
Magiska Gotland, Annorstädes socken


Gotland är ett av de säkraste ställen om man vill ha sol i Sveriges avlånga land enligt SVT:s Rapport. Ovan en bild från Sigsarve strand den 6 juni 2012. Ser du fiskaren i solstrimman?



Att Rapport har valt Visby som rapporteringsställe är väl någorlunda hyfsat. Det faller nämligen mindre regn längs kusterna, inlandet har en normal svensk årsnederbörd, men längs kusterna är det jämfört med syd- och mellansverige torrt, på sina ställen mycket torrt, se Gotlands klimat. Men det är ingalunda i Visby de långa, sköna, mjuka sandstränderna finns, se kartan och textöversikten. Bilden ovan tagen den 25 juli 2012 är från Kronvalls fiskeläge.



Stannar man kvar en stund till vid Kronvalls ser det ut som ovan. Men det är inte bara kvällarnas färgexplosioner som ger trygghet utan också morgnarna kan explodera i öst, se kortet av Ted Ted Ljungqvist på sidan om Havsutsikt. Men jag måste erkänna att det ibland är skönt att allting på himmelen inte är rött, guld, orange osv, se Norra Gattet.




Visby har vunnit solligan 9 gånger av 23 mätningar (annars nära toppen) och visst finns det vackra platser i Visby där solnedgången färglägger själen på den som vill.

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com