Välkommen till Gotland!
klicka på bilderna
Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida Klicka för nästa sida

Sigsarve strand
Sigsarve strand är en omåttligt skön kustremsa med höga klippor, klapperstensstrand, mager växtlighet och utomordentligt avslappnande.

Från väg 149 leder en liten grusväg ner till den vackra kustlinjen, som är en del av det vidsträckta Hall-Hangvar naturreservatet, 22 km2, stranden ligger i den södra delen.

Sigsarve strand i Hangvar

Parkering finns uppe på klinten som ramar in det hela, en liten stig leder ner till själva stranden. 20 meter till vänster om stigen finns ett tio meter högt stup - håll reda ungarna - skyddsräcken finns inte.

Sigsarve strand, Hangvar

Det är ingen strand att bada vid utan området har helt andra kvaliteter.

Berggrunden på Gotland är sådan att variationerna på raukar och berg är outtömliga; man kan hitta mjuka, slipade former men också raukar som mest liknar en rak vänster genom jordskorpan. Sigsarve ingår i vad som kallas Klintkusten, se Vandra på Gotland, som är en del av nordvästra kusten där klipporna reser sig direkt upp ur havet.

Sigsarve strand på nordvästra Gotland

Sigsarve strand är ett utomordentligt naturskönt område. Det vilar något uråldrigt, liksom en stadig rytm på själens strängar över klippkusterna på nordvästra Gotland.

Sigsarve strand

Gutarna är liksom växtligheten på ön, envetna, och kanske beror det på att vi kan se livets envishet där vi går. Nu menar jag inte att gutarna är ett truligt folkslag som håller fast vid sin gamla ö trots att en och annan expert anser att utvecklingen sprungit förbi utan att vi älskar naturen, själva livet och av trotsig glädje växer där vi kan.

Ihreviken ligger strax söder om Sigsarve strand var finns ett sandmjukt bad, om du inte vill njuta en solmedgång vid Sigsarve.

Sigsarve strand, Gotland

Det är rätt höga klintar, och alldeles framför dem kan du se nedrasade klippblock av mer än tillräckligt storlek, ta det lugnt, bilden visar stranden från norrifrån.

Ett besök vid Sigsarve strand fyller själen med frisk luft!

Vägbeskrivning från Visby
Väg 149 mot Kappelshamn ca 3 mil, följ skyltar mot Sigsarve.

/text och foto Bernt Enderborg
Hem
Kontakt
På gång/musik
Sevärt m.m.
Fotoalbum
Vägbeskrivning
Länkar
Boka on-line
  Copyright © 2024 Ihrebaden.