Gotland - den magiska ön


Magiska Gotland

Gotland, Gotland - den magiska ön - foto: Bernt Enderborg

Varumärkeslöftet för Gotland som uttrycks i rubriken ovan faller ingalunda alla på läppen. Somliga tycker det toppen, somliga andra negativa och somliga undrar vad f-n. Vad är det som utlovas?

Det bör väl vara givet att vi inte är trollkarlar på ön, eller att ön är förtrollad på riktigt, allra helst som Tjelvar ordnade sistnämnda för länge sen.


Att Gotland är en älskad ö kan vi på Guteinfo vittna om. Vi får många brev om detta, somliga ringer ibland till och med för att prata en liten stund, fråga efter vägen eller undrar var man kan köpa fisk.

Råkar man känna till Värnamos förstudie kring varumärkesprojekt så vet man att det på sidan 143 står att Gotland har som kommun- eller regionsslogan "Kalkstenshawaii", vilket väl gör att man frågar sig om de råkar ha druckit något olämpligt i Värnamo just den dagen. Men det är nog ett företag som har skrivit rapporten varför jag också fortsättningsvis avser att älska folk i Värnamo lika mycket som jag älskar mig själv (vad gäller företaget anbefaller jag meducin).


- borttagen bild, hade använt den förut

Är det så det är? Varumärken och varumärkeslöften är bara påhitt gripna ur luften, nånting som framtrollats av någon flitig konsult och som allehanda tjänstemän sen försöker tvinga folk att använda för att inte vara nej-sägare, gnälliga osv.
/text och foto Bernt Enderborg