text bild karta   info, a-ö

Evenemang på Gotland

 
Vecka 17:må 24ti 25on 26to 27fr 28lö 29sö 30

Gotlands SkördefestivalHavdhem marknad

2/9 - 3/9

Från Guteinfos arkiv

Gotlands skördefestival

Evenemang, Roma

Utmärkta produkter med hög kvalitet från Gotlands jordbruk
På Gotlands Skördefestival finns gotländska kvalitetsprodukter från skog, hav, ladugård, äng och åker. Festivalen inträffar alltid den första helgen i september.

Här kan du se när detta och andra årligen återkommande evenemang inträffar.

Artikel från festivalen 2013

Söndag den 8 september 2013 gick också jag på Gotlands skördefestival i Roma, och betalade 50 kr för att få parkera bilen så att jag kunde gå in och köpa saker på marknaden.Den världsbekanta traktorn Terror stod uppställd på marknadstorget men själva terroristen såg jag inte till.I LRF:s stånd stod en bonde tillsammans med Eva från Centerpartiet till höger, som vill förbättra företagsklimatet men tycker att det är okej att Gotlands kommun konkurrerar med sitt eget näringsliv.Här har vi två av pristagarna i småkakstävlingen, pirrvittar; vinnaren till höger, Birgitta Wallin. Det fanns dock inga smakprov kvar eftersom Dan och Kjell hade ätit upp allihop sa Tommy Wahlgren.Givetvis fanns det utställare av jordbruksredskap, traktorer och annat, men jag tog en bild av denna lilla grålle som nutidens traktorer förmodligen kan ha i verktygslådan.Ungarna hade bland annat fått lite material av Gotlandsflis i Klintehamn och snickrade fågelholkar efter förmåga.I Ryftes stånd stod den här vackra morotsflickan och drack kaffe; hon har bara huvudbonaden kvar på sig. Brukar du köpa morötter från Gotland så kommer den sannolikt från Ryftes Grönsaker.Ryftes hade en bra slogan på sitt stånd: Alla behöver en morot! Och till den ändan hade Yngve Andersson på bilden tagit med lite morötter som folk fick äta bäst de ville (det gjorde han när vi demonstrerade för anständiga färjepriser också, se demonstrationen 2012).På Visby Handelstorg ställde jag till det för mig. När jag tog det här kortet var det en dam som sa något vilket fick mig att svara att jag inte är så mycket för skattefinansierade saker, men då sa hon rätteligen ifrån. Jag hade förutsatt att Visby Handelstorg var ett projekt som hade fått skattemedel för att utvecklas (det var rätt gott om sånt), men så är inte fallet: Så förlåt mig: Barbro Wickman, Birgitta Unger Johansson, Bomans borstbinderi, Hejde Honungshus, Pias bageri, Mattsarve Gård och Tjuls Gårdsprodukter. Här är en länk till Visby Handelstorg.Fiket i Burgsvik var på plats och sålde gott bröd.Dan Andersson och Kjell Thomsson, Dan och Kjell, underhöll med visor en stund.Ejmunds gård som har Sveriges bästa kött och som ligger i trakterna var där med några av sina produkter.Hejde knäcke, som ligger ett stycke efter Hejde kyrka på väg mot Klintehamn, var på plats och sålde godsaker. Och tja, artikeln får väl sluta på detta knapriga sätt.

/text och foto Bernt Enderborg
lör
sep 2017
Vecka 35

Justus, Justina

J.R.R. Tolkien dog 1973.

Kultur

Hemse bibliotek, på gång »

Utställning

Brucebostipendiat, Galleri Gotland »

Marknad

Gotlands Skördefestival »
Havdhem marknad »
sön
sep 2017
Vecka 35

Alfhild, Alva

Högertrafikomläggningen 1967, kl. 5 på morron. Vilhelm Ekelund dog 1949.

Kultur

Hemse bibliotek, på gång »

Utställning

Brucebostipendiat, Galleri Gotland »

Marknad

Gotlands Skördefestival »
 

Almanackan löper från i dag och ett år framåt i evighet. Länk till den här sidan:

http://www.guteinfo.com/evenemang/

Eftersom vi visar utdrag från almanackan också på informationssidorna la vi till en räknare som visar hur mycket evenemangsinformation Guteinfo egentligen visar:
23 201 almanackor har visats sen kl. 06:31.

Här lämnar du evenemangstips.