text bild karta   info, a-ö

Vykort Gotland

Vykort Gotland
Meddelande

avsändarens epostadress
mottagarens epostadress

Information på sidan varifrån bilden kommer
Western Riders Gotland
Den 14 maj var det något som heter "Clinic" på Western Riders arena i Vänge mitt på Gotland. Inbjuden var Rick LeMay, amerikan bosatt i Sverige, ett proffs, som domare. Jag måste erkänna att jag är utomordentligt okunnig vad gäller hästar men jag inbillar mig trots detta att jag såg många vackra sådana. Och när de tävlade var det lätt att se hur skickliga cowboys och cowgirls är.

Western Riders Gotland

Gotland är hästarnas land. De har följt oss genom årtusenden, också i dag har vi t ex Sveriges skickligaste riddare, varav många för övrigt är medlemmar i Western Riders Gotland.

Western Riders Gotland, arena i Vänge

Det var många ungdomstävlingar. Å de må jag säga, denna lilla häst var ingalunda sämre på korta distanser än de större västernhästarna. En närbild:

Gotlandsruss

Det är en rätt skön stil de har. Ur högtalarna strömmar Dolly Parton, Dueling banjos och sånt, axelbreda, färggranna skjortor och cowgirls med hela kitet som vägrar ta av sig hatten när man vill fotografera dem.

Flickor i caféet

Det finns en liten servering med kaffe, smörgåsar, sallad och sånt, och förstås ett par orimligt söta flickor som sköter allting.

Westernridning

Också de större tävlade lite grann. Här är ett kort för att du skall se hur svårt det är. Cowboy'n har just satt lassot på plats och skall dra dummykalven av sin ställning - med en hand - och med den andra handen styr kan hästen.

Cowgirl

Här är en cowgirl som gör samma sak. Se vilken häst hon har! Ett kort till för att visa hur skickliga de är:

Western Riders Gotland

Läget är under full kontroll och strax är han tillbaka på sadeln som inget hade hänt./text och foto Bernt Enderborg